Fit Formula po porodu

fitformula po porodu

Gre za osnovni online program vadbe po porodu, imenovan ZDRAVA MAMICA, in je zasnovan na način, da je 100% prilagojen mamicam, ki želijo svoje od nosečnosti in poroda utrujeno telo čimprej okrepiti in se vrniti v staro telesno formo. Zelo priporočljivo je, da z vajami po porodu pričnete čimprej po samem porodu (tudi po carskem rezu), saj je to najtrdnejši temelj, ki ga lahko zgradiš, da tvoje telo kar najhitrejše okreva. Program je razdeljen na 2 sklopa, in sicer 1. sklop predstavlja osnove zakonitosti, ki se jih mora pred začetkom vadbe baučiti vsaka poporodnica (poudarek je na pravilni telesni drži, učenju pravilnih gibalnih vzorcev, izmeri diastaze rectusa). 2. sklop pa predstavlja trening, ki je zasnovan na način, da krepi celo telo, pri čemer je močan poudarek na mišičnih skupinah, ki so od poroda najbolj oslabljene. Program vključuje tudi 10 ekskluzivnih strokovnih in poučnih video vsebin, ki so izjemnega pomena za vsako mamico po porodu in služijo kot osnova oziroma koristna nadgradnje vadbe po posameznih stopnjah online programa.

Populacija mamic po porodu je izjemno občutljiva skupina vadečih, zaradi česar je program še posebej skrbno zasnovan. Kot rečeno je koncept vadbe po porodu namenjen krepitvi celotnega telesa, poseben poudarek pa je predvsem na notranjih stabilizatorjih trupa (m. transversus abdominis, m. multifidis, m. diafragma in mišice medeničnega dna), mišicah kolka, stegenskih mišicah, zadnjici in hrbtnih mišicah, saj le-te potrebujejo najbolj skrbno obravnavo po porodu. Cilj osnovnega programa vadbe po porodu je namreč telo spraviti na enako (funkcionalno in estetsko) raven kot je bilo pred porodom, saj je bilo v nosečnosti in ob porodu izpostavljeno velikim obremenitvam in spremembam.

Kako poteka?

Ker gre za online program vaj po porodu, dostop do programa lahko pridobite povsem enostavno, in sicer z oddano naročilnico. Zavedava se, da poporodno obdobje za vsako mamico predstavlja še posebej naporno obdobje. Utrujenost zaradi neprespanih noči, hormonska neravnovesja, nemotiviranost za vadbo, obveznosti z dojenčkom, ipd., so le nekateri izmed dejavnikov, ki mladim mamicam po porodu onemogočajo oziroma otežujejo vadbo v fitnes centru. Ravno zaradi tega je program zasnovan tako, da ga lahko vsaka mamica izvaja kjerkoli in kadarkoli, vse kar potrebujete je le malo motivacije in 45 minut časa, ki si ga dovolite vzeti samo zase. Sam koncept najine vadbe po porodu je zasnovan tako, da vam Darja podrobno razloži zakonitosti poporodne vadbe, nauči vas pravilne drže, skupaj si izmerita diastazo rectusa, nato pa sledi trening, kjer gre Darja z vami skozi posamezne vaje, in sicer na takšen način, da bo vsaka mamica zlahka osvojila pravilno in varno tehniko njihove izvedbe, kar ji bo omogočalo varno in pravilno vadbo kar v udobju njenega doma. V zvezi z vsako nejasnostjo v programu sva vam kadarkoli na razpolago  (tudi v živo prek skypa) in odgovorila bova na vsako vaše vprašanje. 

Bo program primeren zame?

Najin program skrbno izbranih vaj po porodu je OBVEZNA PREDSTOPNJA za kakršnokoli telesno aktivnost po porodu in je tudi POGOJ, DA MAMICE LAHKO VADIJO TUDI PO OSTALIH ONLINE PROGRAMIH FIT FORMULE. Primeren je čisto za vse mamice po porodu, ki opravijo 1. ginekološki pregled po porodu in dobijo dovoljenje ginekologa za začetek telesne aktivnosti. Zasnovan je tako, da je razdeljen na 2 sklopa, ki vas naučita osnovnih zakonitosti poporodne vadbe in pravilnih gibalnih vzorcev, s katerimi boste nato izvajala trening po programu. Ravno zaradi tega je program tako učinkovit, saj daje bistveno boljše rezultate kot pa enoten program vaj za vse mamice po porodu, saj je zasnovan veliko bolj individualno in varno.

Bo program učinkoval tudi na meni?

Rezultati treningov so opazni pri vseh mamicah, ki vaje po porodu izvajajo po najinem osnovnem poporodnem programu. Mišice medeničnega dna in notranji stabilizatorji trupa so po porodu (sploh po carskem rezu, kjer pride do prereza trebušne stene) še posebej oslabljene. Kmalu po začetku izvajanja vaj po programu boste opazile, da imate bolj okrepljeno trebušno jedro, posledica pa bo manj bolečin v križu. Najin program skrbno izbranih vaj po porodu še posebno pozornost namenja krepitvi trebušnih mišic, kar posledično pomeni manj težav s hrbtenico, poudarek programa pa je tudi na krepitvi hrbtnih mišic, mišic rok in mišic ramenskega obroča, kar bo pripomoglo, da bodo lažja postala tudi vaša vsakodnevna opravila - nošenje dojenčka, dojenje v nepravilnem položaju hrbtenice in drugi nenaravni in problematični položaji, s katerimi se kot mamica soočate. S pomočjo osnovnega poporodnega programa vaj se bodo pokazale tudi estetske spremembe na vašem telesu, kar je v poporodnem obdobju tudi zelo pomemben cilj vsake mamice, saj je telo po porodu spremenjeno, zaradi česar potrebuje še posebno pozornost.

Programi:

Fit Formula po porodu → 49,00 EUR

Program vključuje:Polish 20191113 125922060

 • edini online program, ki je primeren prav za vse mamice po porodu (tudi po carskem rezu),
 • program, sestavljen iz 2 sklopov,
 • 1. sklop "Začetnica po porodu": osnovne zakonitosti poporodne vadbe,
 • 2. sklop "Zdrava mamica": skrbno izbran sklop vaj za začetno poporodno obdobje,
 • celovito strukturo vadbe (funkcionalno ogrevanje, dinamični razteg, glavni del vadbe in razteg),
 • e-knjižico "Priporočila zdrave prehrane po porodu",
 • e-knjižico "Zbirka zdravih zajtrkov in malic",
 • naslednje strokovne poučne video vsebine:
  - diastaza rectusa
  - MMD (mišice medeničnega dna)
  - 3 zlata pravila pred treningom MMD
  - aktivacija transversus abdominis
  - 3 začetne vaje po porodu
  - pravilno rokovanje po porodu (1. in 2. del)
  - trebušno dihanje
  - čemu se izogibaj po porodu
  - umirimo hormone po porodu
 • 1x modifikacijo vaj glede na napredek vadeče,
 • možnost ogleda videov kjerkoli in kadarkoli,
 • stalno strokovno podporo in svetovanje preko elektronske pošte ali telefona.

Naroči tukaj


Fit Formula po porodu PLUS → 89,00 EUR

Program vključuje:

 • Screenshot 20191113 124655edini online program, ki je primeren prav za vse mamice po porodu (tudi za po carskem rezu),
 • program, sestavljen iz 2 sklopov,
 • 1. sklop "Začetnica po porodu": osnovne zakonitosti poporodne vadbe,
 • 2. sklop "Zdrava mamica": skrbno izbran sklop vaj za poporodno obdobje,
 • celovito strukturo vadbe (ogrevanje, dinamični razteg, glavni del vadbe in razteg),
 • e-knjižico "Priporočila zdrave prehrane po porodu",
 • e-knjižico "Zbirka zdravih zajtrkov in malic",
 • naslednje strokovne poučne video vsebine:
  - diastaza rectusa
  - MMD (mišice medeničnega dna)
  - 3 zlata pravila pred treningom MMD
  - aktivacija transversus abdominis
  - 3 začetne vaje po porodu
  - pravilno rokovanje po porodu (1. in 2. del)
  - trebušno dihanje
  - čemu se izogibaj po porodu
  - umirimo hormone po porodu
 • možnost ogleda videov kjerkoli in kadarkoli,
 • stalno strokovno podporo in svetovanje preko elektronske pošte ali telefona,
 • stalno spremljanje napredka,
 • 2x online coaching za posamezni del programa (trening v živo),
 • 2x modifikacija vaj za posamezno stopnjo programa (skupno 4 modifikacije),
 • 2x mesečno individualno svetovanje v zvezi s programom.

Naroči tukaj


Osnovno prehransko svetovanje in meritve  34,90 EUR

telesne meritve s pomočjo profesionalne elektromagnetne tehtnice (merjenje % telesne maščobe, vode, mišične mase)

→ analiza telesnih meritev in priporočila

→ sestava individualnega prehranskega načrta

 

Naroči tukaj